Notícies
PDD - PROPOSTES DE FUTUREl futur més immediat de la Plataforma pel Dret de Decidir va lligat a la voluntat de plantar cara a tants anys d'autonomisme estèril i claudicant i de ser l'eina de conscienciació i d'extensió social del sobiranisme i del dret a exercir l'autodeterminació com a poble. Volem tirar endavant el procés d'autodeterminació amb accions i dinàmica pròpies, amb un pla de treball entorn a sis punts:
• Dret d'autodeterminació polític amb la campanya Dedideixo Decidir i les preses de posició entorn al col·lapse estatutari i la deslegitimació del Tribunal Constitucional espanyol
• Sobirania fiscal
• Incorporació de la immigració al projecte nacional
• Internacionalització del procés
• El català, eina de cohesió social
• Vertebració nacional dels Països Catalans
Xerrada a la Universitat Catalana d'Estiu
El 22 d'agost, a les 17h, la PDD farà una xerrada en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).
Cinc consideracions sobre la publicació de les balances fiscals
Resum de la intervenció de Xavier Sala Martín (un dels experts per part de la Generalitat del grup
encarregat de confeccionar les balances fiscals) a la tertúlia de "El Matí de Catalunya Ràdio" el
16 de juliol de 2008. Ho podeu escoltar a www.catradio.cat
Primera
Bàsicament hi ha dos mètodes de confecció de les balances fiscals:
● El mètode monetari: té en compte on es gasten el diners (exemple: el salari del rei es compta
com a despesa feta a Madrid).
● El mètode del benefici: imputa la despesa a l'àrea que se'n beneficia (seguint el mateix
exemple, com que el rei beneficia tot el conjunt per igual, la càrrega fiscal es reparteix entre
tots).
Amb el segon mètode, Madrid apareix com el gran solidari, argument freqüentment usat com a
descàrrec del Madrid enfront de Catalunya (“No os quejéis, nosotros somos aún más solidarios.”).
Amb el mètode monetari això ja no es pot dir. És important que el govern espanyol hagi acceptat
aquest mètode per primer cop.
Segona
Tot i que s'han intentat diluir les balances presentant-ne 6 de diferents, es miri com es miri el dèficit
és extravagant (ja siguin 2100€ o bé siguin 2400€ per persona a l'any, tant se val). Entre el 30% i el
54% del que paguem desapareix.
Tercera
No és veritat que qui és més ric està contribuint més (com va dir el secretari que ho va presentar):
un cop es produeix la redistribució Catalunya queda en la 9ena posició en el rànking de renda per
càpita, però a l'hora de pagar és a la 1era o 2ona posició. Antoni Castells demana que la solidaritat
estigui muntada de manera que no es canviïn les posicions en els rànkings, és a dir, de manera que
no es perdin posicions (com a Alemanya, per exemple).
Quarta
La correlació que crida l'atenció és que els Països Catalans ocupin les tres primeres posicions pel
que fa als que més paguen.
Cinquena
Les dades amb què s'ha treballat són del 2001 al 2005 (i la població en base a la qual es calcula està
fixada en la del 1999!). El gran augment del dèficit fiscal s'ha produït del 2004 al 2005. Les dades
permetien entreveure que el 2006 era encara pitjor, i és probable que aquesta hagi estat la raó per la
qual el govern espanyol, a última hora, no ha entregat les dades d'aquest any (el 2006). Sigui com
sigui, això deixa en evidència la teoria del "Gobierno amigo" que diria que la conjunció de governs
del mateix color aquí, allà i més enllà, és beneficiosa per a Catalunya.
Delicte electoral?
La PDD-Camp de Tarragona lamenta que dos voluntaris de La Riba (Alt Camp) hagin estat citats a declarar com a imputats per delicte electoral als jutjats de Valls
Aquest dimecres i dijous (28 i 29 de maig) els nostres companys hauran de defensar-se del suposat delicte del que se'ls acusa. El seu delicte consisteix a recollir signatures per la campanya Decideixo Decidir el dia 9 de març a la Riba.
Així, des de la PDD-Camp volem encoratjar i donar tot el nostre suport als dos joves de la Riba que el 9 de març van dedicar el seu temps a donar l'oportunitat d'incorporar la signatura, d'aquells que ho van desitjar, a la butlleta dirigida als Parlaments dels Països Catalans instant que els nostres parlamentaris reclamin el dret de convocar referèndums per propia iniciativa sense haver de sotmetre's al vist i plau del Parlament espanyol.
Esperem, en darrer lloc, no haver de lamentar noves citacions judicials als voluntaris pel Dret a Decidir.
Seguirem informant!
Plataforma pel Dret a Decidir
Camp de Tarragona
Dret a Decidir per als turistes de Tarragona
La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) juntament amb d’altres entitats farà conèixer el fet català als visitants i estudiants Erasmus.
La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) juntament amb d’altres entitats farà conèixer el fet català als visitants i estudiants Erasmus.
Tot i les diferències ideològiques, les entitats, plataformes i joventuts polítiques tarragonines que tenen en comú la defensa del dret a decidir -d’autodeterminació- del nostre país col·laboraran plegades al llarg de l’estiu per explicar als turistes la realitat del lloc on es troben. Així doncs, cada entitat farà diverses accions per informar als visitants i fer-se notar entre els autòctons.
La campanya ha estat impulsada pels membres de la Plataforma pel Dret a Decidir-Camp (PDD-Camp) que fa uns dies van anunciar la seva voluntat de seguir treballant pel país de manera oberta i transversal tot i les confrontacions al si de la Plataforma (per temes com els estatuts, la Junta o la línia política a seguir) ha presentat com a mostra d’això aquesta campanya unitària que ja ha estat objecte d’adhesions per part de les joventuts d’Esquerra (JERC), les Joventuts d’Esquerra Verda (JEV) i Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC). A més a més de la Plataforma per la Llengua (PL) que se centrarà en la difusió de la llengua, té el suport de Sobirania i Progrés (SiP), que juntament amb la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) es dedicaran als estudiants Erasmus a partir del setembre., com no podia ser d’una altra manera, Òmnium Cultural s’han volgut sumar a una iniciativa basada en el dret a decidir.
Des dels seus membres s’espera que accions sobiranistes coordinades entre diversos partits i entitats per explicar el nostre país al turisme siguin exemple a seguir per tots els territoris de parla catalana.
La presentació -que ha tingut lloc aquest mateix matí dia 26 de juny a la Plaça del Rei tarragonina- ha estat protagonitzada per Francesc Marco Palau, portaveu de la campanya. També ha gaudit de la intervenció del cap de comunicació de la campanya, Josep Maria Llauradó. Els diversos participants tenen llibertat de moviments dins de la campanya, sempre tenint present l’objectiu principal: “internacionalitzar el fet català aprofitant el turisme de Tarragona i les comarques del Camp, encara que la campanya serà coordinada”. Tot i així afirmen que “la repercussió mediàtica i els actes ajuden a mostrar de portes endins (als conciutadans) que hi ha quelcom per internacionalitzar i actius que treballen amb aquests objectius”.
Sobre la Sentència del Tribunal Constitucional
POSICIONAMENT DE LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR SOBRE L’ESTATUT I EL PRONUNCIAMENT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL
L’Assemblea de la Plataforma pel Dret de Decidir reunida dilluns 2 de juny vol de nou posicionar-se respecte a l’Estatut de Catalunya, en aquest moment pendent de la resolució de diversos recursos dirigits al Tribunal Constitucional espanyol.
Ja en el seu dia la Plataforma pel Dret de Decidir va demanar el NO en el referèndum d’aprovació d’aquest Estatut i va deixar clar que considerava esgotada la via estatutària perquè no dóna respostes a les necessitats de Catalunya com a nació ni a les dels catalans i catalanes com a ciutadans; entre molts altres drets ens nega el dret elemental a l’autodeterminació com a poble.
La Plataforma pel Dret de Decidir considera que el sistema autonòmic ha donat prou proves de ser un sistema de dependencia política i d’espoliació económica dels catalans.
El nostre posicionament l’ha validat el temps i els fets: hem passat per un text estatutari aprovat pel Parlament de Catalunya que ha estat menyspreat pel Parlament espanyol; després hem passat per un referèndum els resultats del qual han estat igualment menystinguts; ara el text estatutari està recorregut al Tribunal Constitucional pendent de més retallades i reinterpretacions; mentrestant la negociació del finançament és una befa; són constants les ingerències de l’Estat contràries als interessos dels catalans en infrastructures sanitàries, educatives i productives, en els drets socials i civils i en la defensa del territori. Fins i tot molts dels personatges que, en el seu moment, ens van voler convèncer de la bondat d’aquest Estatut ara se’n desdiuen. Tot això ens reafirma en el nostre posicionament.
Emplacem tot el teixit social i institucional català a assumir aquest plantejament i a defensar clarament els interessos nacionals i socials del nostre poble.
Respecte a les veus que criden a la defensa de l’Estatut –un o altre- en cas de resolució contrària o restrictiva del Tribunal Constitucional volem deixar clar que no respectem la veu d’aquest Tribunal perquè no té legitimitat sobre el dret de decidir del poble català i que sols prendrem una posició activa en aquesta qüestió per defensar la fi del procés estatutari i l’inici dels processos d’autodeterminació de la nostra nació sobre qualsevol tema que l’afecti.
PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR juny 2008
Comunicat de la PDD
La Plataforma pel Dret de Decidir vol expressar, una vegada més, el seu rebuig davant les actituds antidemocràtiques que el Govern Espanyol té, de forma repetida, vers la majoria de temes que tenen relació amb el funcionament i les necessitats de Catalunya.
La PDD vol que els Països Catalans actuïn i es defineixin sense por ni condicionants entorn a tots els temes vitals per a la nostra nació i que per tant, el poble català, pugui exercir el dret de decidir.
Per això denunciem:
1. El maltractament sistemàtic i continuat a Catalunya.
2. L’espoliació fiscal a la qual estem sotmesos, que ens empobreix dia a dia, margina la recerca i destrueix el teixit industrial, etc.
3. Un sistema de dependència que ens impedeix decidir i intervenir sobre temes tant importants com són les infraestructures i les polítiques energètiques: construcció de la MAT, control de les centrals nuclears, política de l’aigua, transvasaments i control dels ports, aeroports, xarxes viàries i ferroviàries.
4. La impossibilitat de decidir quin model d’escola necessitem i la imposició d’augmentar les hores de castellà en detriment de la immersió lingüística.
5. La restricció de les llibertats i del dret a la dissidència.
6. Les ingerències de l’estat i la falta de poder de decisió que generen enfrontaments entre els diversos territoris nacionals.
Per això fem una crida a tota la població a treballar perquè el dret de decidir sigui possible i exigim:
1. El respecte que qualsevol poble es mereix.
2. Un concert econòmic i un marc nacional de relacions laborals que ens permetin desenvolupar-nos econòmicament i socialment fins que puguem exercir el dret a l’autodeterminació.
3. La capacitat de decidir sobre les nostres infraestructures i la política energètica.
4. La competència per decidir l’escola que necessitem i que el català sigui la llengua de cohesió social.
5. El dret de decidir, lliurement, quin país volem.
Plataforma pel Dret de Decidir
2 de juny de 2008.
Comunicat de la PDD - Francesc Argemí
LLiBERTAT IMMEDIATA I INCONDICIONAL PER A FRANCESC ARGEMÍ “FRANKI”
L’Assemblea de la Plataforma pel Dret de Decidir reunida dilluns 2 de juny de 2008 s’uneix a tots els posicionaments que estan reclamant la llibertat immediata i incondicional del jove terrassenc Frances Argemí, empresonat des del 28 d’abril d’enguany.
La Plataforma pel Dret de Decidir considera que l’encausament, judici i ara detenció i empresonament de Francesc Argemí és un cas de represàlia política sobre un sector de la població jove catalana compromesa amb els moviments socials i que manté una actitud i unes opinions de dissidència política que la llibertat d’expressió empara.
Denunciem que aquest empresonament és la culminació de tot un seguit de despropòsits i arbitrarietats judicials com ha posat de relleu la seva advocada: Francesc Argemí ha estat encausat des del 2002, en què una cercavila popular durant la festa major de Terrassa va reclamar la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l’Ajuntament i va intentar despenjar-les; la policia municipal va intervenir durament però no va fer cap identificació ni cap detenció. Mesos més tard van arribar les acusacions, el judici i les condemnes per a un jove, Francesc Argemí, persona molt coneguda pel seu treball dins els moviments socials de la seva ciutat i del seu país, al qual, durant el judici, cap policia va poder identificar ni provar la seva participació en els fets. El resultat d’aquest judici sense proves fet el 2004 va ser una condemna de 2 anys i 7 mesos de presó per “ultratge a Espanya”, “atemptat a l’autoritat” i “desordre públic. Quatre anys després, sense cap notificació prèvia ni a ell ni a la seva advocada, l’han anat a buscar a la feina i l’han empresonat.
Per a la Plataforma pel Dret de Decidir és clara la motivació política i el propòsit de criminalitzar opinions i lluites que qüestionen l’estat i els seus aparells .
La defensa de la llibertat d’expressió i de la llibertat d’opinió i actuació politiques exigeix la immediata llibertat incondicional de Francesc Argemí.
Plataforma pel Dret de Decidir
2 de juny 2008
Organitzador: Universitat Catalana d'Estiu (UCE)
Adreça: Prada (Conflent)
Data: 22/08/2008
Hora d'inici: 17:00
Xerrada de la presidenta de la PDD a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE, http://www.uce.cat/ ) el (...)
No comments:
Post a Comment